Voeding

Voor mensen is goede voeding van groot belang voor de gezondheid. En voor honden geldt precies hetzelfde. Er zijn vele soorten hondenvoer te koop, in alle soorten en maten, en ook zijn er grote prijsverschillen.

Uit onze jarenlange ervaring met ook extreme rassen als de Duitse Dog en de Toy-poedel is ons gebleken dat bij de aanschaf van de maaltijd voor onze honden goedkoop vaak duurkoop blijkt.
Goedkopere voeders vullen wel, maar de kwaliteit van de ingredienten (eiwitten etc.) en additieven (mineralen etc.) valt vaak tegen, hetgeen resulteerd in meer gebruik, meer ontlasting en een hond die zich niet optimaal voelt en dus niet 'geeft' wat er in zit.
Het sterkste voorbeeld daarvan is een hond die we ooit aanschaften, die op een goedkoop voer werd gevoerd. De hond maakte een matte indruk en gaf af en toe het idee 'weg te zakken'. Bij nader onderzoek bij de dierenarts bleek dat de hond suikerziekte had, zelfs in zo'n mate dat zijn suikergehalte buiten het bereik van de gebruikte testmethode lag. Normaliter zou dit tot ingrijpende maatregelen nopen, maar door de hond op een hoogwaardige voeding over te zetten, met meerdere kleinere porties per dag, bleek dat de suiker volledig onder controle gekregen kon worden en geen enkele medicatie meer noodzakelijk was. Daarnaast leefde de hond volledig op en stond op een gegeven moment zelfs bekend om zijn 'spetter-buien', waarin hij de graspollen uit de grond liep.

Om die reden voeren wij al onze honden Royal Canin, een voederfabrikant waar we (gezien de prijs denken we soms wel eens:"helaas") geen aandelen in hebben, maar die wel het hoogwaardige voer levert dat we voor onze honden willen hebben. Het is een wereldwijd opererend bedrijf, dat daardoor ook de mogelijkheden heeft voortdurend verder onderzoek te doen naar verbeteringen en uitbreidingen van het assortiment.

Inmiddels hebben zij een palet aan producten, dat afgestemd is op de grootte en de levensfase van de hond. Want het is logisch dat een koningspoedel-pup een andere samenstelling van voer behoeft dan een toypoedel in de seniorenleeftijd.

Wil u meer informatie over Royal Canin? Klick dan op het logo hieronder.


 

Naar de top van deze pagina
 
©2005-2018 PinQerton Poedels